Historien om The Dryfruit Company

Mit navn er Oliver og jeg er en af stifterne bag The Dryfruit Company. 

For efterhånden en del år siden fløj jeg på en ferie til Spanien, hvor jeg grundet min store passion for gin besøgte en Gin & Tonic bar. Jeg faldt i snak med bartenderen og han fik hurtigt øje på, at jeg vidste en del om Gin, Tonic – og specielt garnish til cocktails.

Bartenderen inviterede mig op i baren, hvor vi mixede en cocktail sammen. Den cocktail han præsenterede husker jeg lige så tydeligt var en Bottega Gin Orange, Fever-tree tonic, enebær og en skive frisk citron.

Cocktailen smagte jo fremragende til en start – men. 

Ja, du har gættet rigtigt. Det var her visionen for The Dryfruit Company blev til. Jeg ville bibeholde den oprindelige smag fra cocktailen – også efter fem minutter.

Tilbage til baren i Spanien, hvor jeg sad med min cocktail i hånden. Efter at citronskiven havde ligget i min G&T i ca. fem minutter begyndte citronskiven at overdøve smagen af den ellers fremragende cocktail.

Jeg satte mig for at løse denne problematik. Kort sagt måtte jeg finde en måde, hvorpå jeg kunne trække citronsmagen ud i sin G&T uden at den overtog hele smagen efter kun fem minutter.

Jeg koblede en tanke til, hvorledes man laver en kop the og tænkte denne teknik måske også kunne bruges i cocktails.

Efter en længere process og mange forgæves forsøg begyndte jeg en dag at dehydrere citrusfrugter. Jeg havde løst min egen problematik – og kunne nu nyde velsmagende cocktails. Først skete “produktionen” for sjov hjemme i køkkenet til eget forbrug. Senere hen begyndte jeg at designe en bøtte og putte min dehydrerede citrusfrugter på bøtterne – jeg overvejede om der kunne være salg i det. Der måtte jo være andre end mig, som satte pris på en god velsmagende og afbalanceret cocktail.

Specialbutikker tog hurtigt imod produktet landet over og der blev udsolgt i butikkerne. I dag er vores produkter af højeste kvalitet i hele Europa og samtidigt økologisk. Vores produkter produceres i Danmark af danske medarbejdere. Det er noget af det jeg er mest stolt af i dag.

En kort udgave af en endnu længere historie om et produkt, der opstod over et irritationsmoment på en citronskive.

Dehydering af økologisk frugt

Jeg har ikke opfundet den dybe tallerken. At dehydrere er ikke nogen ny opfindelse. Soltørring har f.eks eksisteret i flere tusinde år og dehydrering i solen er et velkendt fænomen – selvfølgelig primært de steder, hvor der er mange soldage på et år.

Hos The Dryfruit Company følger vi den gamle skik for soltørring nu bare mekanisk i større produktioner med produktionskapacitet op til 1 tons dryfruit om dagen.

I vores dyhring af vores økologiske frugter trækker vi alt frugtsaften ud og derved konservere frugten. Vi nedbringer AW-faktor i produktet ved vores dehydrering.

I vores dehydrering bibeholder vi alle de bitterstoffer og æteriske olier, der sidder i både frugten, bitterheden og skallen. 

Hele denne lange og omfattende process gør at vi hos The Dryfruit Company kan skabe en smag i produktet, der er meget komplementerende og velafbalanceret i en cocktail som også er visuelt beundringsværdig.

FØLG OS PÅ INSTAGRAM

The user must be an administrator, editor, or moderator of the page in order to impersonate it. If the page business requires Two Factor Authentication, the user also needs to enable Two Factor Authentication.